MaraqlıXəbərlər

Balıq həvəskarlarının sınamalı olduğu 3 fərqli balıq resepti – Qadınlar Saytı, Hamiləlik, Hamiləlik, Doğuş

Havaların tədricən soyuduğu bu dövrlərdə balıq ovu mövsümü başlayır. Ancaq balıqsevərlər artıq balıq yeməyə başlayıblar. Omeqa-3 baxımından son dərəcə sağlam və dadlı olan balıq həm sizin, həm də övladlarınız üçün çox vacib bir qidadır. Həftədə ən azı iki dəfə masada balıq yeməyinizə əmin olun.

Balıqları necə bişirirsiniz? Tavada və ya sobanın xaricində fərqli souslarda fərqli tərəvəzlərlə balıq bişirə bilərəmmi? Bəli, ət və toyuq kimi müxtəlif souslar, müxtəlif tərəvəzlər və ədviyyatlarla balıq bişirə bilərsiniz. Bir balıq həvəskarı olaraq sizin üçün əla balıq reseptlərini hazırladım və bu məqalədə paylaşmağa qərar verdim. Gəlin birlikdə bu ləzzətli reseptlərə baxaq.

Balıq kötükləri.

Tanınmış səs, deyilmi? Buna toyuq kötüklərinin balıqlı versiyası deyə bilərik. Düşünürəm ki, bu, xüsusilə uşaqlarınızın balıqlarını bəsləmək üçün əla bir fikir və dadlı bir reseptdir.

Dərhal bir açıqlama verməyim lazımdırsa;

Materiallar (redaktə edin)

  • 450 g qabıq filesi
  • 2 yumurta
  • 2 stəkan çörək qırıntıları
  • 1/4 stəkan un
  • Bir az yağ (qızartmaq üçün)
  • Duz istiot

zuvu pirsteliai 51b6ede4e80b4

İstehsal

  • * Əvvəlcə bir qabda yumurtaları yaxşıca çırpın.
  • * Un, çörək qırıntıları və döyülmüş yumurtaları ayrı qablara qoyun.
  • * Balığı duz və istiotla sürtün və zolaqlara kəsin. Düyün şəklində olacağı qədər qalın və incədir.
  • * Sonra hər balıq parçasını una, daha sonra bir yumurtaya və sonda çörək qırıntılarına bükün, isti bir tavaya köçürün və hər iki tərəfə qızartın.
  • * Balıq kötükləri hər iki tərəfdə yaxşı işləndikdən sonra dəsmal örtüklü bir yeməyin üzərinə qoyun. Bu yolla artıq yağ yox olacaq.
  • * Mayonez, ketçup, xardal və ya digər souslarla isti servis edin.

2. Balıq şorbası.

Bəli, düz eşitmisiniz, mən qulağı nəzərdə tuturam. Bunu əvvəlcədən sınadığınızı bilmirəm, amma ümumiyyətlə cəmiyyətimizdə balıq şorba kimi yemir. Bir restoranda sınadım və çox xoşuma gəldi. Bu qeyri-adi və dadlı şorba reseptini sizinlə bölüşmək istədim.

fft99 mf6582917

Materiallar (redaktə edin)

  • 1 dəniz bas filesi
  • Bir neçə ədəd kərəviz və gül kələm (doğranmış)
  • 1 kartof (doğranmış)
  • 1 soğan (doğranmış)
  • 1 kök (doğranmış)
  • 1 dəstə cəfəri
  • Bəzi kərəviz yarpaqları
  • 1 diş sarımsaq
  • 1 stəkan düyü
  • 1 stəkan zeytun yağı
  • Bir az dəniz duzu
  • Bir az qara bibər.

İstehsal

  • * Fileleri kublar halında kəsin və təxminən iki litr su ilə doldurulmuş bir qazana qoyun. Cəfəri və kərəviz yarpaqları əlavə edin və orta istilikdə təxminən 20 dəqiqə bişirin.
  • * Sonra qaynadılmış filesi tavadan çıxarın. Cəfəri və kərəviz yarpaqlarını da çıxarın.
  • * Bir tencereye su tökmədən əvvəl kartof, soğan, sarımsaq, düyü və zeytun yağı xaricində bütün maddələr əlavə edin. 10 dəqiqə belə. daha çox bişirin.
  • * Qaynadarkən toyuq kimi qaynadılmış filesi sürtün və tavaya əlavə edin. Bu mərhələdə də zeytun yağı əlavə edin.
  • * Şorbanız xidmətə hazırdır. Kəklikotu və ya nanə ilə də xidmət edə bilərsiniz.

3. Bulqur düyü ilə balıq.

Bu resept balıqsevər qonaqlarınız üçün mükəmməl və ləzzətli ikinci yemək olacaqdır. Qonaqlarınıza fərqli ləzzətlər təklif etmək və təəccübləndirmək istəsəniz, onları mütləq bulqar plovu ilə kimyon toxumlarını sınamağa məcbur etməlisiniz.

728xauto 1

Materiallar (redaktə edin)

  • 1 kq dəniz bas
  • Düyü üçün 2 stəkan bulqur
  • 1 soğan, incə doğranmışdır
  • Bir az yağ
  • 5 stəkan su
  • 1 xörək qaşığı kimyon (bəyənmir, miqdarını azalda bilər)
  • Duz istiot

İstehsal

  • * Əvvəlcə soğan bulqur plovunu bişirərkən olduğu kimi yaxşı kömürlənənə qədər yağda qızardılır.
  • * Bu vaxt balıq incə doğranır, duzlanır və kənara qoyulur.
  • * Qızardılmış soğana yuyulmuş bulğur əlavə edilir. Ədviyyat əlavə edin və beş dəqiqə bişirin.
  • * Qızardılmış bulğura su əlavə olunur, balıq bulğurun üstünə qoyulur və bişirilməyə qoyulur.
  • * Bulqur balığa qədər bişiriləcək.
  • * Düyü bişdikdən sonra xidmətə hazır olur.

Nuş olsun…

Daha çoxu: https://qadinforumu.com/

Daha çox Göstər

Əlaqəli yazılar

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

Back to top button