Mətbəx

Bu Glutensiz Izgara reseptlərini sınadığınızdan əmin olun!

Bütün ızgara yeməklərin yağlı və yağlı olduğunu kim söylədi? Bəli, sağlam və ızgara yeməklər yeyə bilərsiniz. Əslində, ızgara yemək bişmiş yeməklərdən daha qidalıdır. Beləliklə, sağlam qida axtarırsınızsa və ya özü olmayan bir pəhriz tətbiq etməyi planlaşdırırsınızsa, bu sürətli və asan qlütensiz qril reseptləri mütləq cəhd etməlisiniz!

Glutensiz Toyuq və Kartof Kombisi

Nə lazımdır:

  • 1 şüşə (12 unsiya) otaq temperaturu bira və ya kök pivə

  • 6 ədəd. toyuq ayaqları

  • 2 kartof

  • 2 diş sarımsaq, kıyılmış

  • 1/2 fincan kərə yağı, əridildikdən sonra soyudulur

  • 1 xörək qaşığı qəhvəyi şəkər

  • 1 xörək qaşığı çili tozu

  • 2 çay qaşığı duz, üstəlik dadmaq üçün daha çox

  • Takozlar üçün əhəng takozları

  • Zeytun yağı, suvarma üçün

Pivə, sarımsaq, kərə yağı, qəhvəyi şəkər, çili tozu və duzu böyük bir qapalı plastik torbada birləşdirin. Tərkibləri yaxşı qarışdırmaq üçün silkələyin. Nağara çubuqlarını bir torbaya qoyun, qarışıq qarışıqla örtülənə qədər silkələyin və möhürləyin. Turşu üçün kənara qoyun.

Mikrodalğalı kartofları yüksək istilikdə 5 dəqiqə və ya yumşalana qədər. Hazır olduqda, uzununa 1/4 düym dilimlərə dilimləyin. Hər kartof diliminin hər iki tərəfinə zeytun yağı süzün.

Marine edilmiş toyuq və kartofu əvvəlcədən qızdırılan ızgara üzərinə qoyun. Barabanları bişənə qədər təxminən 20-25 dəqiqə bişirin, zaman zaman pivə turşusu ilə səpin. Kartofları hər tərəfdən 3 dəqiqə bişirin.

Bişdikdə toyuq və kartofu bir xörəyə qoyun. Duz ilə çiləyin və əhəng dilimləri ilə xidmət edin.

Karamelləşdirilmiş soğan ilə özü olmayan bibər biftek

Nə lazımdır:

  • Mal əti qabırğası gözü və ya t-sümük biftek (3/4 – 1 düym qalınlığında)

  • 1/2 düym dairələrə kəsilmiş 3 soğan

  • 2 xörək qaşığı bal

  • 2 xörək qaşığı doğranmış istiot

  • 1 xörək qaşığı zeytun yağı

  • 1 1/2 çay qaşığı quru kəklik yarpağı

  • 1 çay qaşığı sarımsaq duzu

  • 1 çay qaşığı üyüdülmüş kimyon

Kiçik bir qabda bibər qarğıdalı, kəklikotu yarpaqları, sarımsaq duzu və üyüdülmüş kimyonu qarışdırın. Zeytun yağı ilə biftekin hər iki tərəfini fırçalayın və bibər qarışığı ilə ovuşdurun. 15-20 dəqiqə dayanaq.

Qalan yağ ilə soğan dilimlərini fırçalayın. Biftek və soğanları bir tava və ızgara içərisinə, əvvəlcədən qızdırılan bir ızgaranın üstünə orta və yüksək istilikdə 12 dəqiqə və ya biftek istədiyiniz dərəcədə bişənə qədər qoyun.

Hazır olduqda, istidən götürün və mal əti bir neçə dəqiqə oturtun. Soğan dilimlərini bal ilə fırçalayın. Bal soğanı ilə biftekə xidmət edin.

Sağlam pəhrizdə olsanız da ləzzətli BBQ yeməklərindən istifadə edə bilərsiniz. Bu sadə, lakin dadlı qlütensiz qril reseptlərini sınayın!

Daha çox Göstər

Əlaqəli yazılar

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

Back to top button