Mətbəx

Hələ sınamadığınız 3 dadlı donuz resepti

Dünyanın ən populyar soyuq ətləri olan donuz pirzolaları hər yerdə asanlıqla əldə edilə bilər. İstər onları qızardın, istər bişirin, istərsə də bişirin. Bu ət, yağ və sümükün mükəmməl birləşməsidir – hamısı bir yerə. Əgər bu dilimin pərəstişkəsisinizsə, bu ləzzətli donuz pirzola reseptlərini sınayaraq daha da böyük bir pərəstişkarı olacaqsınız!

Ağ zövqlə pirzola

Nə lazımdır:

  • 4 şey. Domuz ətində pirzola sümüklü

  • 1 qutu qaymaqlı göbələk şorbası

  • 2 xörək qaşığı ranch sarğısı və ədviyyat qarışığı

  • 2 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası

  • Qida spreyi

Hər çörəyin hər iki tərəfinə ədviyyat və xəmir sarğı qarışığı səpin və bişirmə spreyi səpilən qazana qoyun. Göbələk şorbasını donuz ətinin üzərinə çəkin. Üzərini örtün və zəif odda 5-6 saat bişirin. Tamamlandıqda, sousu tencerede qoyaraq əti bir boşqaba köçürün. Qarğıdalı nişastası və suyu bir qabda birləşdirin, sonra qarışığı yavaş bir ocağa tökün. Qarışdırın, örtün və yavaş atəşdə təxminən 3-5 dəqiqə qalınlaşana qədər bişirin. Sosu donuz ətinin üzərinə tökün və süfrəyə verin.

Soslu pirzola

Nə lazımdır:

  • 4 şey. sümüyə donuz pirzolası

  • 1 natrium toyuq ehtiyatını azalda bilər

  • 1 qutu az sodyum kremli şorba

  • 3 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası

  • 3 xörək qaşığı soyuq su

  • 1 kiçik torba soğan şorbası qarışığı

  • 1 kiçik torba quru donuz qarışığı

  • 1 çay qaşığı sarımsaq tozu

Toyuq suyu, toyuq şorbası kremi, soğan şorbası qarışığı və donuz qarışığını yavaş bir ocaqda birləşdirin. Tərkibi yaxşı qarışana qədər qarışdırın. Əti sarımsaq tozu ilə duzlayın və bir qazana qoyun. Üzərini örtün və zəif odda 4-6 saat bişirin. Son bir neçə dəqiqə bişirin, qarğıdalı nişastası və suyu kiçik bir qabda birləşdirin və qarışığı bir qazana tökün. Yumşaq qarışdırın və sousu ətin üzərinə tökün. Ayarı yüksək səviyyəyə dəyişdirin və 30 dəqiqə daha bişirin.

Bal duzlu pirzola

Nə lazımdır:

  • 6 ədəd. donuz pirzolası

  • 6 doğranmış sarımsaq dişləri

  • 1/2 fincan tərəvəz ehtiyatı

  • 1/3 fincan bal

  • 3 xörək qaşığı soya sousu

  • 2 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası

  • 1 xörək qaşığı düyü şərab sirkəsi

  • 1 xörək qaşığı Worcestershire sousu

  • 2 çay qaşığı sarımsaq tozu

  • Duz və üyüdülmüş qara bibər

Bir qabda sarımsaq, tərəvəz suyu, bal, soya sousu, sirkə və Worcestershire sousunu qarışdırın. Əti sarımsaq tozu, duz və istiotla ətirli edin, sonra yavaş bir ocağa qoyun. Qarışığı ətin üzərinə tökün. Üzərini örtün və zəif odda 2-3 saat bişirin. Hazır olduqda əti qabdan çıxarın. Qarğıdalı nişastasını su ilə birləşdirin, sonra sousa əlavə edin. Sos qalınlaşana qədər yavaş atəşdə 3-5 dəqiqə daha bişirin. Süfrədən əvvəl sousu pirzola üzərinə tökün.

Dilimlərinizi sevir və ya yox, bu dadlı donuz reseptləri ürəyinizi qazanacaq!

Daha çox Göstər

Əlaqəli yazılar

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

Back to top button