Mətbəx

Klassik Böyük Yaşıl Yumurta Burger resepti

Böyük Yaşıl Yumurta indiyə qədər sahib olduğum ən çox yönlü ızgaradır. 700 ° F-yə qədər biftekləri qızarta bilər və ya 225 ° F-də 10 kiloluq brisketi 17 saat yavaş-yavaş çəkə bilər. Hamısı bir-birinə bükülmüş ızgara, soba və smokehouse kimi davranır! Böyük Yaşıl Yumurtanın digər bir böyük xüsusiyyəti də çox qənaətcildir. Qril, adi bir ızgara ilə müqayisədə nisbətən az miqdarda kömür istifadə edərək bir neçə saat və ya hətta bir gecədə istənilən temperaturu asanlıqla saxlayır. Böyük Yaşıl Yumurtanın ən yaxşı tərəfi dadlı yeməklərin asandır!

Burgerlar Big Green Egg-də favoritlərimdən biridir … Sadə, sürətli və əlbətdə dadlıdır. Bir milyon fərqli hamburger resepti var, ancaq eyni düstura riayət edirlər; çörek, sous, qiymə mal əti, pendir, ədviyyat və donuz (bütün yaxşı burgerlərin içərisində donuz var). Ən sevdiyim burger resepti eyni düstura əsaslanır; jalapeno çörek (yerli çörəkdən!), ədviyyəli qiyməli mal əti, patlamış mısır guakamole, istiot pendir və … … qalın dilimlənmiş Texas donuz əti. Buna Məşhur Eric adını verirəm. Bu reseptlə ailəniz və dostlarınız üçün dadlı burgerləri ızgara edə və “qril ustası” ola bilərsiniz!

Bunu necə etmək lazımdır:

Guakamole və pastırma etmək:

– Donuzu bir tavada qızartın, kənara qoyun. Tavada bir az donuz yağı qoyun.

– Donuz yağına xırda doğranmış soğan, sarımsaq və qarğıdalı qovurun.

– Bir qabda 1 avokado əzin.

– Soğanı, sarımsağı, qarğıdalı və avokadonu bir qabda birləşdirin və bərabər şəkildə qarışdırın.

Burger etmək:

– Adətən daha yağlı burgerlər üçün 85/15 ət / yağ istifadə edirəm (əksər restoranlarda 80/20).

– Müntəzəm biftek baharatı, cayenne sousu və tabasco sousu ilə mövsüm.

– Böyük ole burgerləri hazırlayın.

– Böyük bir Yaşıl Yumurtanı 500F-ə qədər yandırın

– 3 dəq, zərbə, 3 dəq, zərbə

– Qaralama qapıları bağlayın, 2 dəqiqə daha bişirin və ya istənilən dərəcədə bişənə qədər.

– Pendir əridin (təxminən 30 saniyə), sonra köftələri götürün.

– Yumurta üzərindəki çörəkləri təxminən 1 dəqiqə qızartın.

– Toplayın və zövq alın!

Belə yüksək temperaturda ızgara edərkən diqqətli olun! Böyük Yaşıl Yumurta 700 dərəcəyə qədər istiləşə bilər! Qızartma zamanı qapağı yavaş-yavaş qaldırdığınızdan əmin olun, çünki atəşə doğru axan çox hava böyük bir atəşə səbəb olacaqdır.

Daha çox Göstər

Əlaqəli yazılar

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

Back to top button