Mətbəx

Macar gulaşının yavaş bir ocaqdakı resepti

Bir çox Macarıstan gulaş resepti ilə hansının orijinal olduğunu necə bilirsən? Köftələr və ya bişməmiş və ya daha qalın, əriştə və ya düz.

Ərim bir il xaricdə Almaniyanın Bonn şəhərində oxudu və bütün Avropanı gəzdi, məndən həqiqi bir macar gulaş resepti yaratmağımı istəyəndə biraz qorxaq oldum. Bir az araşdırdıqdan və yavaş ocağımdan sonra bu resepti tapdım və ilk yeməyini alarkən nəfəsimi kəsdim.

Sevdi! İddiaya görə, əyalətlərdə əvvəlki kimi daddığı qədər “həqiqi” Macarıstan gulaşına yaxındır. Əriştə ilə verildi, lakin ənənəvi olaraq bir güveçdən daha qalındır və ayrıca yeyilir; köftə, əriştə yox. Qəribədir ki, bir neçə ay sonra bir dostumuz Budapeştdə vaxt keçirtdikdən sonra gulaşını da seçən atası üçün eyni resept hazırladı. Daha çox iltifat hökm sürdü; həqiqətən otantik bir resept idi. Üstəlik, çox sadə və dadlıdır – zövq alın!

Çox pişirici Macar gulası

Tərkibi:

3 orta soğan, doğranmışdır

1 böyük yaşıl bibər, doğranmışdır

4 sarımsaq dişləri, doğranmış

2 kilo mal əti biftek və ya mal əti biftek, 1/2 düymlük parçalara kəsin

1-12 oz tomat pastası

3 çay qaşığı qırmızı bibər

¼ çay qaşığı qara istiot

1-14.5 unsiya doğranmamış pomidor, qurudulmamışdır

Yapışmayan yemək püskürtməsini çox pişiriciyə püskürtün. Bütün maddələr əlavə edin, yaxşı qarışdırın. Üzərini örtün və zəif odda 7-8 saat və ya yüksəkdə 3-4 saat bişirin. Əriştə ilə xidmət edin.

Qeyd: Daha çox ədviyyat istəsəniz başqa bir çay qaşığı bibər əlavə edin.

Daha çox Göstər

Əlaqəli yazılar

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

Back to top button