Mətbəx

Öyrənməyiniz lazım olan 3 sürətli qazan sousu reseptləri

Souslar istənilən yeməyə ləzzət və toxuma qatır. Sadə bir bişmiş ət və ya tərəvəz yeməyi canlandıra bilər və uyğun sous ilə ləzzət verə bilər. Tez, lakin dadlı sousları sınamaq istəyirsinizsə, yavaş ocağınızdan çıxın və çaşqın olmadan bişirin.

Mütləq sınamalı olduğunuz 3 sadə, lakin ləzzətli çox bişirmə sousu reseptini təqdim edirik:

Qazanda evdə hazırlanan pizza sousu

Nə lazımdır:

  • 4 sarımsaq dişləri, doğranmış

  • 1/2 limon, şirə

  • 4 stəkan su

  • 3 stəkan tomat pastası

  • 5 xörək qaşığı quru cəfəri

  • 1 xörək qaşığı bal

  • 1 çay qaşığı quru soğan

  • 1 çay qaşığı qurudulmuş reyhan

  • 1 çay qaşığı qurudulmuş kekik

  • 1/8 çay qaşığı cayenne bibəri

Yavaş bir ocaqda sarımsaq, limon suyu, su, tomat pastası, quru cəfəri, bal, quru soğan, qurudulmuş reyhan, qurudulmuş kekik və cayenne bibərini qarışdırın. Tərkibi yaxşı qarışana qədər qarışdırın. Üzərini örtün və zəif odda 6-8 saat bişirin. Tamamlandıqdan sonra pizza qabığının üzərinə yaymadan əvvəl bir neçə dəqiqə sərinləyin.

Yüngül Yavaş Teriyaki Sousu

Nə lazımdır:

  • 4 sarımsaq dişləri, doğranmış

  • 1 stəkan soya sousu

  • 1/2 fincan və 1 xörək qaşığı su

  • 1/8 fincan qəhvəyi şəkər

  • 1/8 fincan şirin düyü şərabı

  • 2 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası

  • 1 xörək qaşığı susam toxumu

  • 2 çay qaşığı təzə zəncəfil, kıyılmış

Sarımsaq, soya sousu, 1/2 stəkan su, qəhvəyi şəkər, şirin düyü şərabı və zəncəfili yavaş bir ocaqda birləşdirin. Üzərini örtün və zəif odda 2-3 saat bişirin. Tamamlandıqdan sonra qapağı çıxarın və qarışdırın. Kiçik bir qabda qarğıdalı nişastasını 1 xörək qaşığı suda həll edin. Hamar olana qədər sousu qarışdırın. Qarışığa susam toxumu əlavə edin. Üzərini örtün və sousu qalınlaşana qədər bişirin, təxminən 15 dəqiqə daha.

Bolonya A La Crock Pot

Nə lazımdır:

  • 1/2 kiloqram mal əti

  • 1 şirin soğan, doğranmışdır

  • 2 diş sarımsaq, kıyılmış

  • 1 dəfnə yarpağı

  • 1 kiçik qab göbələk, doğranmış, qurudulmuş

  • 2 stəkan doğranmış pomidor, konservləşdirilmiş şirə

  • 3/4 fincan tomat pastası

  • 1/2 fincan toyuq anbarı

  • 2 xörək qaşığı şəkər

  • 2 xörək qaşığı duzsuz kərə yağı

  • 2 xörək qaşığı İtalyan ədviyyatı

  • Dadmaq üçün duz və istiot

Orta və yüksək istilikdə bir tavada ət əti qızarana qədər üyüdülmüş mal əti və soğanı bişirin. Ət və soğan qarışığını bir qazana qoyun, sonra sarımsaq, dəfnə yarpağı, göbələk, pomidor, tomat pastası, toyuq suyu, şəkər və yağ əlavə edin. İtalyan ədviyyatı, duz və istiot ilə mövsüm. Tərkibi yaxşı qarışana qədər qarışdırın. Üzərini örtün və zəif odda 6-8 saat bişirin. Xidmətdən əvvəl dəfnə yarpaqlarını çıxarın.

Daha ləzzətli və doyurucu bir yemək üçün bu sürətli və asan çox bişirmə sousu reseptlərini sınayın!

Daha çox Göstər

Əlaqəli yazılar

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

Back to top button