MaraqlıXəbərlər

Şi yağı | Şi yağı faydaları

Təbii maddələrdən biri olan şi yağı son vaxtlar çox eşitdiyimiz və dəriyə qulluq məhsullarında tez-tez rast gəlinən yağlardan biridir. Yaşadığımız əsrin əlverişsiz iqlim şəraiti və suyun içərisində artan əhəng miqdarı bizə hər gün həyatın çətinləşdiyini göstərir. Dərini qidalandırmaq üçün elastik forma və əlavələr sayəsində məhsula tələbat xeyli artmışdır. Şi yağı ilə bağlı bir çox sual və maraqlı söhbət var. Bu sualların cavablarını birlikdə nəzərdən keçirək.

Əlaqəli link: Neft jelinin faydaları nələrdir

Shea yağı nədir?

Şi yağı, adından da göründüyü kimi türk deyil, ancaq adını Afrika torpağında böyüyən bir ağacdan aldığı məlumdur. Afrikada böyüyən bu ağacın budaqlarından fındıq yığılır və fil sümüyü yağı bir çox proses nəticəsində əldə edilir. Tez-tez eşitdiyimiz bu ad, xüsusən də kosmetik məhsullarda istifadə baxımından əslində keçmişdən bu günə qədər istifadə olunan bir məhsuldur. Əslində ənənəvi tibbdə uzun illərdir istifadə olunan bir məhsuldur. Şi meyvəsi ekstraktı

Şi meyvəsinin istiləşməsi nəticəsində əldə edilən ekstrakt saç və dəridə qidalandıran, bərpa edən və bərpa edən qızıl rəngli bir efir yağı ehtiva edir. Dərinin üstündə hamarca sürüşən, sürətlə əmilən və yapışqan bir hiss qoymayan bir yağ ebedi gözəlliyin sirlərindən biri sayılır.

Saf Şi yağı qidalandırıcı üzvi krem, səlahiyyətlilər tərəfindən saç, dodaq, ayaq və dirsəklər üçün ideal nəmləndirici hesab olunur.

Əlaqəli link: Evdə Gözəllik Baxımı Bələdçisi

Şi yağı faydaları

Şi yağı faydaları

Şi yağının faydaları və istifadəsi nədir? Hansı sahələrdə və vəziyyətlərdə istifadə etmək düzgündür? Bu suallara cavab axtarın. Şi yağının faydaları dəriyə qulluqda çox vacibdir və bir çox məhsulda tapa biləcəyimiz məhsullardan biridir. Nəmləndirici xüsusiyyətləri baxımından təbii maddələrə sahib olan şi yağı antioksidan mənbəyi hesab olunur. Gündəlik rejim dəriyə qulluq üçün çox vacibdir və bu yağ tərkibi gündəlik istifadəyə uyğun hazırlanır. Antioksidanlarla zəngin olduğu üçün dəriyə qulluqdan başqa bir çox sahədə istifadə üçün əlverişli sayılır. Şi yağının faydaları aşağıdakı kimi ümumiləşdirilə bilər.

  • Dəri ilə birləşdikdə, yağın tərkibindəki turşular dəridə əriyir. Bunun bizə ən böyük töhvəsi belə izah olunur. Dəridə həll olan bu yağ turşuları sayəsində dəri yumşalır və nəmləndirici çatışmazlığı aradan qaldırılır. Şi yağı bütün dəri tiplərinə uyğundur və istifadəsi çox tövsiyə olunan məhsullardan biridir.
  • Qocalma əleyhinə bir tərkibə sahib olsa da, mütəmadi olaraq istifadə edən insanlara qocalma əleyhinə simptomlar təqdim edir.
  • Antioksidan təsiri ilə çirkli havanın dəriyə nüfuz etməsini və aşındırıcı təsirlərini azaldır və dərini zərərli şüalardan qoruyur.
  • Ləkələri təmizləyir və pürüzlülüyü aradan qaldırmağa kömək edir.

Mövzuya istinad: Qışda əllərinizə necə qulluq etmək olar

Şi yağı necə istifadə olunur?

shea yagi nasil kullanilir
Şi yağı necə istifadə olunur

Şi yağından düzgün və kifayət qədər miqdarda istifadə etmək çox vacibdir. Əks təqdirdə, hər şey zərərli olduğundan, miqdar istehlak edildikdə vacibdir. Təbii bir quruluşa sahib olduğu üçün birbaşa dəriyə tətbiq oluna bilər. Üzə tətbiq olunduqda, üzünüzə tətbiq etməzdən əvvəl kiçik bir bölgəyə tətbiq etməyiniz və dərinizdən hər hansı bir reaksiya olması halında istifadəni dayandırmanız məsləhətdir. Bu məhsuldan birbaşa tətbiq etmək əvəzinə şi yağı olan məhsullardan istifadə edərək də faydalana bilərsiniz. Şi yağı bir çox gözəllik məhsulunda olur, məsələn, bu yağdan dodaq boyası seçiminin tərkib hissəsi kimi istifadə etmək dodaqlarınızı nəmləndirə və onlara daha təbii bir görünüş verə bilər. Şi yağı həm də aparıcı gözəllik məhsullarından biri olan tonal kremdə istifadə olunur.

Daha çoxu: https://qadinforumu.com/

Daha çox Göstər

Əlaqəli yazılar

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

Back to top button